Huxley

2016-02-07

Aldous Huxley (1894-1963) felesége így írt a technikáról: „Alexander egy a felismerhetetlenségig új embert varázsolt Aldousból. Nem csak fizikailag, de mentálisan és ebből fakadóan morálisan is.”

BMJ

2016-02-07

1837-ben, tizenkilenc orvos állásfoglalása olvasható a British Medical Journal-ban, melyben kimondták, hogy saját tapasztalataik alapján győződtek meg Alexander tanításának jótékony hatásáról és felhívták szakmájuk képviselőit arra, hogy miután tanulmányozták a technikát, vegyék be az orvosi tananyagba.

A.G.Busch

2016-02-07

A.G.Busch az amerikai The Brooklyn Citizen hasábjain kiemeli, hogy McDonagh és Alexander nézetei századokkal megelőzték korukat. A cikk írója szerint az Alexander módszer, megtanítható, tudatosságra nevel, ezért viharos gyorsasággal be kellene vezetni az iskolai oktatásba.

Dr. J. E. R. McDonagh

2016-02-07

Dr. J. E. R. McDonagh „A betegség természete” című könyvében, F.M. Alexander azon állításaival ért egyet, mely szerint a betegségek a test diszharmóniájában manifesztálódnak. A testi diszharmónia pedig újabb betegséget okozhat. A testtónus helyreállítása közvetve gyógyítja a betegséget.