Kismamák

Várandósság

kismamák testtartása alexander-technikaA derék és keresztcsonttáji fájdalmak gyakoriak a várandósok körében. A baba növekedésével a medence kitágul és a test súlypontja is megváltozik. Mivel a növekvő súly előre húz, a nők általános tendenciája ezt derékból hátradőlve kompenzálni. A terhesség jó alkalom arra, hogy a kismamák megfigyeljék testüket és megváltoztassák néhány régi megszokásukat. Ebben a rendkívüli fizikai és pszichikai változással járó időszakban az Alexander-technika megbízható alapot biztosít arra, hogy az érintettek könnyedén viseljék megváltozott testi és lelki állapotukat. Ezek a változások ugyan is kölcsönhatásban állnak a test “használatával”.

Vajúdás, szülés

Az Alexander tanár segít felkészülni a vajúdásra. A kismama megtanul kényelmesen ülni, guggolni és képessé válik arra, hogy elengedje a medencealapi izmokat. A folyamatos tudatos kontroll segíti együtt dolgozni a gravitációval, amikor a baba átbújik a szülőcsatornán. Megtanulja a kontrakciók között elengedni a felesleges feszültséget, ami lehetővé teszi, hogy szabadon lélegezve és a megfelelő minőségű figyelemmel legyen jelen ebben a kivételes folyamatban.

Szülővé válás

Az anyaság új fizikai és lelki kihívások elé állít mindenkit. Az Alexander-technika készség szintre emeli az önreflexiót, amely a kismamákat átsegíti a kezdeti nehézségeken (a csecsemő felemelése, kézben tartása, táplálása, megnyugtatása stb. ) testi és lelki feszültségek nélkül.

Tudjon meg többet