Juliról

2016-02-07

Juli teljesen átformálta azt, ahogy a testemről gondolkodom. Az Alexander-technika segítségével megváltoztattuk a testtartásom (kiegyenesedett a vállam és normális a deréktáji gerincgörbületem).
Juli segít abban, mire figyeljek nap mint nap, hogy jól érezzem magam a ‘testemben’. És azért járok hozzá most is, hogy ne fájjon a vállam, hátam, nyakam, miközben az élet nehéz feladatait próbálom megoldani.  Megtanulok ‘időt nyerni’ és ‘elengedni’.

Juliról

2015-12-01

„Csinálj kevesebbet! – ezzel a mondattal nem tudtam elsőre mit kezdeni. Aztán egyre kellemesebb érzés volt engedelmeskedni. Visszavenni, nem akarni, belesimulni. Létezni.”

Juliról

2015-11-09

„Alexander órára derék- és a lábamba kisugárzó fájdalom miatt kezdtem járni. Pluszban még „hoztam” magammal egy engem már évek óta zavaró, előre helyezett fejtartást… A hetek múlásával ezek eltűntek az életemből. A módszer napi szinten jelen van az életemben. Általa nem csak a fájdalmaim múltak el, de összeszedettebb vagyok, kevésbé feszengek egy tárgyaláson, és új dolgokat tanulok magamról.
Köszönöm a sok-sok segítséged, Juli!”

Juliról

2015-11-09

„2007-ben több órás műtétet hajtottak végre rajtam, mert a 3-as és 4-es gerinccsigolyám között a porc jelentős része nem csak „kizáródott”, de be is állt a gerinccsatornába. A csigolyákat nem rögzítették csavarokkal, de kezelő orvosom felhívta a figyelmem arra, hogy a gerincoszlop statikájának megváltozása miatt máshol is kialakulhat gerincsérv. Igaza lett, egy év múlva zsibbadt a bal kezem, a nyaki gerincműtét borítékolható volt. Ekkor kerestem fel Kepes Julit, miután alaposan utána olvastam az „Alexander módszernek”. Már az első kezeléseknél kiderült, hogy gerincem állandó és súlyos következményekkel járó terhelésének oka nagyrészt a helytelen testtartásom és mozgáskoordinációm. Én sem hittem el, amikor a kezelések következtében a zsibbadás megszűnt. A műtét elmaradt. Azóta csak egy esetben kellett újra átismételni, amit Julinál tanultam. Akkor a jobb kezem kezdett zsibbadni, de az újabb sikeres kezelések után az erdményen már meg sem lepődtem. Ezúton is szeretném a köszönetemet kifejezni!”