Éváról, Attila

2015-11-09

„Örülök, hogy tanulmányaim során Gusztos Éva mentoráltja lehettem. Éva közel 20 éves Alexander-technika oktatói tapasztalattal rendelkezik, és egészségfejlesztés tanárként hatékonyan segítette, hogy olyan szemléletet sajátítsak el, amely biztos alapot teremtett munkám megkezdéséhez.”

Éváról, Róza

2015-11-09
„Zenei pályára készülő zongorista vagyok. A salzburgi Mozarteum nyári kurzusán hallottam először az Alexander technikáról. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy Budapesten is van lehetőség ennek a fantasztikus módszernek az elsajátítására, hiszen egy zenésznek a helyes testtartás elengedhetetlen a hangképzés tökéletesítéséhez. Az Alexander technikának köszönhetően új távlatok nyíltak a zongorázásomban, amiért nagyon hálás vagyok. „

 

Éváról, Noémi

2015-09-09

„Amikor Alexander-technikával kezdtem foglalkozni, elsősorban az érdekelt, mire utalnak mozdulataink, tartásunk a lelkiállapotunkkal kapcsolatban, illetve, hogy a zenetanítás során hogyan tudok segíteni a tanítványaimnak, ha látom, hogy valamilyen jellegzetes mozgás-, vagy tartásbeli eltérést, kényszermozgást tapasztalok náluk. A tanulás során azt tapasztaltam meg, hogy ez a technika komoly anatómiai, fiziológiai alapokra építve mind fizikai, lelki és szellemi szinten képes az ember életét megváltoztatni, hatékony, mégis gyengéd segítséget nyújt az egészségmegőrzésben, és a fizikai érzeteken keresztül a lélekre hatva abban, hogy természetes adottságainkat jól használjuk és a körülöttünk élőket sokkal jobban megértsük és általában nyitottabbá váljunk.”

 

Éváról, cikk

Test client product / reviewed / other
2015-08-26

„Kóstoló az Alexander módszerből. Gusztos Éva finom érintésekkel igazgatja a testünket a helyes tartásba. Annyira finom ez az érintés, alig érezni, és végre valaki, aki nem aláz meg és nem mondja hogy „húzd ki magad, lányom!”. Mégis valahogy mindenki „kihúzza magát”, illetve megtalálja az optimális, feszültségmentes testtartást. A testi görcsök feloldódása, a testi harmónia megtalálása és a tudatosság természetesen visszahat a mentális állapotra, Éva szerint egy „alexanederezőt” nehéz mondjuk felbosszantani, kibillenteni a lelki egyensúlyából. Milyen vonzó aspektus! Nem is beszélve a csigolyakopás, a lumbágó elkerüléséről, ami persze a jelenlévő huszonévesek számára elképzelhetetlenül távoli alternatíva. De jó tudni. No meg az egész mozgáskultúra szép, harmonikus, kecses, összefogott. Éva finom humorral válaszol a kérdésekre, laticeleken és párnákon heverészünk a tanteremben, a napfény csíkokat húz a padlón…”

http://www.harmonet.hu